13 Ιουλ 2012

Για ενα βίντεο που δηλώνει απόρρητο


Υποθέτουμε πως λίγοι προλάβατε να δείτε το βίντεο πριν το γυρίσουν στο απόρρητο. Εμείς προλάβαμε να το θαυμάσουμε δυο φορές. Θα σας πούμε – χονδρικά – τι ειπώθηκε ανάμεσα στο δήμαρχο Ιορδανίδη και τον ρεπόρτερ του tv Χαλκιδική.
Ρωτάει για να μάθει και να ενημερώσει ο ρεπόρτερ, τι συμβαίνει με τη κατασκευή της μαρίνας των Νέων Μουδανιών.

Επιτρέψετέ μας εδώ μια παρένθεση.
Η ερώτηση αφορούσε τη ΜΑΡΙΝΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.
Πέρα απο κάθε λογική, πέρα απο ίχνος πραγματισμού υπάρχει σήμερα κόσμος ο οποίος αναμένει την κατασκευή μιας ΜΑΡΙΝΑΣ στα Μουδανιά.

Ας επιστρέψουμε στο διάλογο δημάρχου και ρεπόρτερ.
Ο δήμαρχος δηλώνει οτι έχουν γίνει κινήσεις, αλλά....δε θα του πει του ρεπόρτερ περισσότερα γιατί δεν εμπιστεύεται το κανάλι στο οποίο εργάζεται. Ο ρεπόρτερ παγώνει (ίσως του περνά απο το μυαλό οτι είναι δημοσιογράφος και οχι ανταποκριτής γινατιών), και κάνει μια προσπάθεια να πάρει απάντηση για τη   Ο δήμαρχος του το ξεκόβει. Έχει πράγματα να πει αλλά δε τα λέει γιατί το κανάλι διαστρεβλώνει εσκεμμένα την πραγματικότητα όταν αναφέρεται στο Δήμο Νέας Προποντίδας, λέγοντας ανοησίες. Στο μοντάζ του καναλιού που ανέβηκε στο youtube, η φράση αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές και μονότονα. Ο δήμαρχος σπεύδει να διευκρινίσει στον κακόμοιρο ρεπόρτερ που δέχεται την επίθεση, πως δεν έχει κάτι με αυτόν προσωπικά, αλλά με το διευθυντή του σταθμού, τον Σταθώρο Αστέριο. Έπειτα απο το ανελέητο loop της δήλωσης Ιορδανίδη, το βίντεο παρουσιάζει γραπτό προκάτ μήνυμα του διευθυντή. Τι λέει; κε. Δήμαρχε, παρεξήγησις, δεν είχαμε καμία πρόθεση να θίξουμε ενα σημαίνων πρόσωπο της αυτοδιοίκησης και της γαλάζιας παράταξης όπως εσείς (πραγματικά κάτι τέτοιο λέει. Δεν σταματά την προσφώνηση στο θεσμικό ρόλο του ΔΗΜΑΡΧΟΥ, αλλα το τραβάει για να κεντράρει γύρω απο τη “μεγάλη γαλάζια παράταξη”). Και για να σας δείξουμε πόσο πολύ σας εκτιμούμε και μπλά μπλά μπλά, ελάτε ένα δίωρο όποτε εσείς θέλετε, να μας πείτε αναλυτικά για το δήμο Νέας Προποντίδας.
Το μήνυμα ελήφθη, το βίντεο κατέβηκε άρον-άρον.

Εμείς να υπογραμμίσουμε εδώ οτι η σύζυγος του  κ. Σταθώρου, κα. Ευτυχία Βουλγαράκη είναι ανώτατο στέλεχος της διοίκησης Ιορδανίδη, σε οικονομικό πόστο. Πρίν τις εκλογές του 2010 γνωστοποίησε πως έχει και δημαρχικές βλέψεις, αλλα το θέμα της δεν προχώρησε. Όσοι έχετε πληρώσει για να σπουδάσετε παιδιά που τώρα γυρνάνε άνεργα, μη ψάξετε το τι και πώς της κυρίας, θα εκνευριστείτε.

Ας πούμε όμως πως αυτό δεν είναι το σημαντικό της υπόθεσης. Αυτά γίνονται σε όλη της επικράτεια γιατί δυστυχώς αυτή είναι η τρέχουσα ποιότητα της δημοκρατίας μας. Ούτε η μαρίνα των Μουδανιών είναι σημαντικό θέμα, τελικά. Αυτές τις τρέλες θα τις σταματήσει η φυσική εξέλιξη της ιστορίας μας η οποία πολύ λίγο χώρο έχει για τους μαθητευόμενους μάγους της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης (δείτε για παράδειγμα τις συνεδριάσεις του ΔΣ πως γίνονται στην Τρίγλια – στο φυσικό κέντρο του Δήμου Ν.Προποντίδας - γιατί αυτό επιτάσσει η λογική). Το σημαντικό είναι οτι ο δήμαρχος φέρεται ως μη-υπόλογος. Ο Ιορδανίδης φημίζεται για την πραότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του. Αν φτάνει αυτός, μπροστά σε μια κάμερα να φέρεται ως βαρύς ιδιοκτήτης του οργανισμού που λέγεται δήμος, τότε μπορείτε να φανταστείτε το βαθμό πίεσης τον οποίο υφίσταται.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δε πιστεύουμε πως αυτή αποτελεί μια πάγια συμπεριφορά του δημάρχου, γιαυτό και σύντομα θα του απευθύνουμε τα δικά μας ερωτήματα, οχι για τη ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (τι άλλο θα ακούσουμε). Ίσως μέσα απο τις ερωτήσεις αυτές, ερωτήσεις που ο Σταθώρος δε θα κάνει ΠΟΤΕ, τον βοηθήσουμε να αποφορτίσει μέρος αυτής της πίεσης. Ακούγοντας την Καλλικράτεια να ανασαίνει βαριά, ίσως και να κατανοούμε με πόσους Σταθώρους έχει μπλέξει.

Πάρτε και ενα κλασικό ενσταντανέ απο Σταθώρο Αστέριο για επιδόρπιο 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου