17 Ιουλ 2012

ΔΕΥΑΚ τσίουτσίουτσίου

Και επειδή αυτά με το νερό είναι άκρως ανησυχητικά, πάρτε μια εισαγωγή (β δημοτικού) του προέδρου της ΔΕΥΑΚ για να ευθυμήσετε.  

Μήνυμα Προέδρου ΔΕΥΑΚ
Η σωστή διαχείριση, διάθεση και προστασία των υδατικών πόρων του Δήμου μας είναι τόσο σημαντική όσο και η αξία του καθαρού νερού για την διατήρηση της ζωής. Για τα θέματα που αφορούν το νερό ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Καλλικράτειας αρμόδια είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλλικράτειας (ΔΕΥΑΚ).
Όπως όλοι ξέρουμε, το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτει ο πλανήτης Γη. Εμείς οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε το νερό σχεδόν σε κάθε μας λειτουργία. Επίσης, το 60-70% του σώματός μας αποτελείται από νερό και χωρίς αυτό δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Η λειτουργία πολλών συσκευών που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες μας βασίζεται αποκλειστικά στην χρήση του νερού.
Δυστυχώς, ο άνθρωπος δεν έχει εκτιμήσει ακόμα, την αξία του νερού και συνεχίζει να μολύνει τις ακτές και το περιβάλλον, δημιουργώντας διαταραχή στον κύκλο και την τροφική αλυσίδα της ζωής, χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτή η διαταραχή θα ζημιώσει και τον ίδιο σε μεγάλο βαθμό. Ευτυχώς, λίγες βιομηχανίες λαμβάνουν κάποια σοβαρά μέτρα για την μείωση της ρύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος κι αυτό χάρη στην πίεση διαφόρων ακτιβιστικών, περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως η Greenpeace, κ.α., οι οποίες παρεμβαίνουν δυναμικά για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το παρήγορο είναι, ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως νέοι ευαισθητοποιούνται και ενεργοποιούνται δυναμικά, πλαισιώνοντας τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και ασκούν πιέσεις στους αρμόδιους φορείς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μετρίαση των αυθαιρεσιών απ' την πλευρά των υπευθύνων και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Προέδρος της ΔΕΥΑΚ

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ να τυπωθεί, να πλαστικοποιηθεί και να κρεμαστεί σε κάθε σπίτι δίπλα στα εικονίσματα. Πρόκειται για το Ευαγγέλιο του υδρωπεριβαλοντισμού. Με προβλημάτισε αλλά στην τελευταία παράγραφο μου έδωσε ελπίδα. Μπράβο Πρόεδρε!
    <>...Όχι ρε γαμώτο,δεν το καταλάβαινα (κατουρούσα στη θάλασσα), ελπίζω να μην είναι πολύ αργά...
    by daskalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή