30 Ιουν 2012

1 + 1 καταγγελίες απο τη μείζωνα μειοψηφία του ΔΣ

Δυο δελτία τύπου εξέδωσε η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ν.Προποντίδας. Τα παραθέτουμε αυτούσια όπως τα βρήκαμε αναδημοσιευμένα σε μπλόγκ του νομού.
1. «Σε «ημετέρους» ο αιγιαλός στη Δ.Ε. Ν.Καλλικράτειας»
Πιστή στο δημιουργικά ελεγκτικό της ρόλο η Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Ν. Προποντίδας καταγγέλλει ότι η Δημοτική Αρχή επιδεικνύοντας προκλητική και αδικαιολόγητη ανοχή, επιτρέπει την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη κατανομή του αιγιαλού της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας σε επιχειρήσεις «ημετέρων» προσώπων.

Υπογραμμίζουμε δε, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις αυτών των «ημετέρων» τυγχάνει να οφείλουν αξιοσέβαστα ποσά από τέλη προηγούμενων χρήσεων στο δήμο με αποτέλεσμα να ζημιώνεται περαιτέρω ο δημότης και ο τόπος μας σε μια οικονομικά επώδυνη συγκυρία για όλους μας.
Αν δεν έγινε αντιληπτό, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της διοίκησης. Υπάρχει περιεχόμενο σε αυτή την καταγγελία, θα επισημοποιηθεί, ή είναι τα συνήθη ατυχή ελληνικά των εκπροσώπων;


2.  «Αποχώρηση της Μείζονος Αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2012, λόγω υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Προποντίδας» ... 
Με αφορμή την ενέργεια του Δημάρχου, αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ν.Προποντίδας να ζητήσουν την αναβολή του 16ου θέματος για το οποίο υπήρχε ήδη καθαρό και καταγεγραμμένο αποτέλεσμα (με 9 ψήφους υπέρ και 11 κατά), που προφανώς δεν ήταν αρεστό και δεν ικανοποιούσε τις επιδιώξεις τους, η Μείζονα Αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2012.
Για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας υποβιβάζει και υποβαθμίζει και το ρόλο και τη σημασία του Δημοτικού Συμβουλίου καταπατώντας τους βασικούς κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του μέσα από την προσπάθειά του να αγνοήσει επιδεικτικά ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ψηφοφορίας.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές από επίσημους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου μας, όχι μόνον είναι απαράδεκτες αλλά και επικίνδυνες για τη διατήρηση του δημοκρατικού επιπέδου λειτουργίας το οποίο εκ προοιμίου και πρωτίστως οι ίδιοι οφείλουν να διαφυλάττουν.
 Καλώς. Γνωστοποιήθηκε η διαμαρτυρία σας. Δεν είναι όμως αυτό που στη βουλή λένε, "πήρε πίσω το νομοσχέδιο"; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου