14 Ιουν 2012

Ποδηλατοδρομία απο το 2ο Δημοτικό Σχολείο

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του halkidikinews.gr σχετικά με την πρωτοβουλία του 2ου δημοτικού σχολείου. Επιτέλους μια ζωηρή πρωτοβουλία. Χίλια μπράβο στο σύλλογο διδασκόντων και σε όσους συνέβαλαν κόντρα στην απογοήτευση και την γενική εγκατάλειψη.

Με σύνθημα «Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Ιουνίου2012,  ποδηλατοπορεία στη Ν. Καλλικράτεια. Για πρώτη φορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας διοργάνωσε ποδηλατοβόλτα, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Βροντερό παρών έδωσαν περίπου 200 μαθητές και γονείς, οι οποίοι με πολύ κέφι ξεκίνησαν την ποδηλατάδα τους από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου. Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Καλύτερα μιας ώρας πετάλι στη βροχή παρά 40 χρόνια σκλαβιά σε Ι.Χ.», «Ψηφίζω ποδήλατο», «Πάμε παραλία με το ποδήλατο» κ.ά., περιηγήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Καλλικράτειας. Απέσπασαν το χειροκρότημα των κατοίκων και τουριστών και έδωσαν το παράδειγμα για περισσότερη χρήση του ποδηλάτου.

Η ποδηλατάδα ολοκληρώθηκε ύστερα από λίγη ώρα με τερματισμό στην αυλή του σχολείου, όπου και έγινε και κλήρωση με δώρα για όσους συμμετείχαν.

Τα δώρα, με μεγαλύτερο ένα ποδήλατο, χορήγησαν τοπικά καταστήματα. Επίσης, στην αυλή παρουσιάστηκε έκθεση με ζωγραφιές των μαθητών με θέμα, -τί άλλο;-το ποδήλατο!

Ενθουσιασμένοι μικροί και μεγάλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου ζητώντας μεγαλύτερη βόλτα μέσα στη Ν. Καλλικράτεια ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων υποσχέθηκε ακόμη καλύτερη διοργάνωση.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου