25 Μαΐ 2013

Χαλκιδική:Πόλεμος για τα σκουπίδια


Μπαλάκι τα απορρίμματα από τον έναν δήμο στον άλλον, την ώρα που έργα ζωτικής σημασίας για την διαχείριση απορριμμάτων παραμένουν στα χαρτιά. Και όλα αυτά ενώ επικρεμάται η απειλή των τσουχτερών προστίμων για τις ανεξέλεγκτες χωματερές.


Επί ποδός πολέμου βρίκσεται ο δήμος Νέας Προποντίδας. Δεν δέχεται τα σκουπίδια του δήμου Σιθωνίας στον ΧΥΤΑ Ανθεμούντα, που βρίσκεται βόρεια της Τρίγλιας.

Ομόφωνο ήταν το όχι του δημοτικού συμβουλίου. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή, δήλωσε στο ΡΘ ο δήμαρχος Προποντίδας.


Υπάρχει Κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την απόθεση του 73% των απορριμάτων του δήμου Σιθωνίας στον ΧΥΤΑ Ανθεμούντα και τα υπόλοιπα στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, είπε στο ΡΘ ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Όπως εξήγησε η μεταφορά των απορριμμάτων είναι απαραίτηση καθώς πρέπει να κλείσουν οι ΧΑΔΑ σε Νικήτη και Συκιά. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα απειλείται με πρόστιμα.

Για το θέμα είχε σήμερα συνάντηση στην Αθήνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Σ. Καλαφάτη ο δήμαρχος Προποντίδας.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία και τις ενστάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί ο ΧΥΤΑ Ανθεμούντα και να ανταποκριθεί στον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων.

Όσον αφορά στο πολύπαθο έργο του ΧΥΤΑ Σιθωνίας, δόθηκαν για μία ακόμη φορά από το υπουργείο διαβεβαιώσεις για την προώθηση το συντομότερο δυνατό των διαδικασιών κατασκευής και λειτουργίας του.

Πηγη: Ράδιο Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου