25 Μαΐ 2012

435 ΧΑ

435 ψηφοφόροι της δημοτικής ενότητας Καλλικράτειας τίμησαν το βράδυ των εκλογών με την ψήφο τους την Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι τραγικό το νούμερο. Δεν είναι τραγικά μεγάλο, είναι 6,29%. Δεν είναι φυσιολογικό, αλλα αυτό ισχύει για όλη την επικράτεια. Είναι μικρότερο του μέσου όρου του δήμου επίσης, και αυτό λέει πολλά. Προς μεγάλη απογοήτευση του πνεύματος του Αντρέα, η Καλλικράτεια δεν κατάφερε να ακολουθήσει την Κρήτη στην απαξίωση του ομού πολιτικού φασισμού, αλλα και πάλι...καλά να λέμε.


Να λέμε καλά που τα προσφυγικά αντανακλαστικά δεν επέτρεψαν στο ερεθισμένο θυμικό να υποταχθεί σε αυτό που η πολιτική αποβλάκωση όλων μας όριζε. Να λέμε καλά που μέσα απο την παρατεταμένη κοινωνική αποχαύνωση δεν ξεπετάχτηκαν ομάδες-κομμάντο, ανάλογες με αυτές που κυνηγούσαν τους Αλβανούς με ψιλά σκάγια στις ερημωμένες αποθήκες τις νύχτες του 1990-91.
Αυτό το εξωτικό (παραδοσιακά εκ Μεσσηνίας-Λακκωνίας) πράγμα που λέγεται Χρυσή Αυγή
δεν είναι μόνο πολιτικά χυδαίο, είναι πολιτιστικά 'άλλο', ξένο. Δε χωρά ούτε στην πολιτιστική άλλα ούτε και στη θρησκευτική μας παράδοση. Είναι ειρωνικό να σκεφτεί κανείς πως 90 χρόνια πρίν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα ήμασταν εμείς συλλογικά, ως κοινωνία φιλελεύθερων Βενιζελικών προσφύγων στο στόχαστρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου